Over Niek Jansen

paardentandarts1Niek Jansen is al op jonge leeftijd met het zogenaamde ‘paardenvirus’ besmet. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en is fulltime werkzaam als paardentandarts. Hij behandelt een diversiteit aan paarden; van ‘weidemaatjes’ tot sportpaarden en van minipaardjes tot Belgische trekpaarden. Het probleem, groot of klein, wordt met de grootst mogelijke zorgvuldigheid zoveel mogelijk verholpen.

Niek heeft zijn opleiding genoten aan de Academy of Equine Dentistry in Idaho. Dit is wereldwijd een hoog aangeschreven opleiding.  Kwaliteit en ontwikkeling in de paardentandheelkunde en professionaiteit staan voorop bij het opleiden van de specialisten.

De paardentandheelkunde is bijzonder complex en de juiste behandeling van het paard vereist de nodige behendigheid. Vandaar dat Niek zich enkel en volledig met de behandeling van het paardengebit bezig houdt. Hij volgt jaarlijks bijscholingen en bezoekt congressen en vervolgcursussen in Idaho om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en zichzelf voortdurend te blijven ontwikkelen.

Welkom Evy De Brabander!

Evy heeft haar opleiding tot dierenarts gevolgd aan de Universiteit in Gent. Na haar afstuderen in 2009 is ze aan de slag gegaan bij Dierenkliniek Emmeloord. In november 2014 is ze de opleiding tot paardentandarts begonnen aan de Academy of Equine Dentistry in Idaho omdat ze erg veel interesse heeft in het paardengebit en alles wat er bij komt kijken.

Voor steeds meer paardenliefhebbers behoort de gebitsbehandeling bij een goede verzorging van het paard. Daarmee stijgt de vraag naar onze werkzaamheden als paardentandarts. Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen, hebben wij besloten om te gaan samenwerken! Evy, veel succes met je nieuwe baan!